蘭花

版主: 小魔女

蘭花

文章熾天使 » 11 2月 2014 17:00

已經有六盆,長花巠

有兩盆有花芽
頭像
熾天使

first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1) Xmas1 (1)

大飽組

Share this Topic

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg Share on Google+ Google+

Re: 蘭花

文章熾天使 » 04 3月 2014 22:58

完全無人分享-_-#

小弟再分享輕微成果,這只係其中一盆成果分享
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
頭像
熾天使

first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1) Xmas1 (1)

大飽組

文章blue » 04 3月 2014 23:57

我唔識種蘭花,冇能力分享。你教下我地,等多d人學下種蘭花。

Ps.我一直以為你係女的,咁我估到你同另一jm的關係。
I am what I am, simply me!
頭像
blue

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Blogger (1) 2013 YMCA's supporter (1)
Thank you (1) Positive Power (1) Big Hug (1) blessing (1)
xmas2 (1) Sponsor (1)

16,019

鵝肝蝦餃組

文章i m not 33b » 05 3月 2014 07:13

花呢?
頭像
i m not 33b

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1)
blessing (1) big spender (1) xmas2 (1)

25,148

鵝肝蝦餃組

文章熾天使 » 05 3月 2014 07:54

luv-em 寫:我唔識種蘭花,冇能力分享。你教下我地,等多d人學下種蘭花。

如果大家,有朋友或公司蘭花唔要,可試試拿回家一種,先講講我的蘭花,有一大半係垃圾房救回的,有些係朋友或公司,唔要送我的,拿回家後,我沒有做什麼突別保養,只是換了花盆及加番水松,有些放露台,有些放手洗間,定期淋水但沒有施過肥料,唔記得種了多久,現在有八盆已經長花枝,等待開花冧,還有一盆已經出花芽,那種喜悅,金錢也不能買
頭像
熾天使

大飽組

文章熾天使 » 05 3月 2014 07:58

shannnb 寫:花呢?
花就有水橫枝、白嬋、柚樹、日本海塘及有刺杜絕
頭像
熾天使

大飽組

文章熾天使 » 15 3月 2014 22:22

其中一棵好似已經有花冧
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
頭像
熾天使

大飽組

Re: 回覆: 蘭花

文章師太 » 15 3月 2014 22:26

luv-em 寫:我唔識種蘭花,冇能力分享。你教下我地,等多d人學下種蘭花。

佢係100%男人。但而家有冇變性做左女人就唔知。
金也空,銀也空,死後何曾在手中。
妻也空,子也空,黃泉路上不相逢。
田也空,地也空,換過多少主人翁。
名也空,利也空,轉眼荒郊土一封。
頭像
師太

first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1) Thank you (1)
Positive Power (1) Big Hug (1) monster (1) blessing (1)
You cutie (1) xmas3 (1)

燒賣組

Re: 回覆: 蘭花

文章ANDREWTSANG908 » 16 3月 2014 00:21

summersummer 寫:佢係100%男人。但而家有冇變性做左女人就唔知。
哈哈哈
頭像
ANDREWTSANG908

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
我愛祖父母章 (1) Thank you (1) Positive Power (1) Big Hug (1)
monster (1) Xmas1 (1) Sponsor (1)

4,188

叉燒飽組

文章熾天使 » 30 3月 2014 08:04

其實都市人生活緊張又忙碌,種植蘭花幾識合,唔洗日日淋水,起碼十日八日先淋一次
頭像
熾天使

大飽組

下一頁

回到 與花草談情