需要一些祝福

分享與四大長老的樂與怒,甜同酸

版主: 姥姥, randyboggs, Bella

Re: 需要一些祝福

文章bambi » 04 6月 2014 20:52

祝福
頭像
bambi

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
xmas4 (1)

大飽組

Share this Topic

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg Share on Google+ Google+

文章i m not 33b » 04 6月 2014 21:23

佢宜家仲努力緊,係有喘,不過無變化算好事。
頭像
i m not 33b

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1)
blessing (1) big spender (1) xmas2 (1)

25,148

鵝肝蝦餃組

文章heffalumpiglet » 04 6月 2014 21:45

繼續祝福他,我老爺聽朝做搭橋手術,希望順順利利
頭像
heffalumpiglet

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) 2013 YMCA's supporter (1) super hero (1)
Thank you (1) Big Hug (1) Heartful (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) xmas2 (1)

鮮蝦腐皮卷組

文章i m not 33b » 04 6月 2014 21:46

heffalumpiglet 寫:繼續祝福他,我老爺聽朝做搭橋手術,希望順順利利

加油!!!!!
頭像
i m not 33b

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1)
blessing (1) big spender (1) xmas2 (1)

25,148

鵝肝蝦餃組

文章i m not 33b » 04 6月 2014 21:48

我見到阿爺咁瘦,好心痛……

阿爺佢好高大架,好威嚴,阿麻服侍佢好似大帝一樣。

宜家佢只能夠好似一粒蝦米咁不自覺彎住個身,

辛苦咁喘氣。

其實我唔敢諗咁多,盡量唔諗野,俾個腦放空…………放空係我強行。
頭像
i m not 33b

25,148

鵝肝蝦餃組

文章heffalumpiglet » 04 6月 2014 22:21

多抽時間去醫院陪他,令他知道有妳地喺身邊,意志力都會高d
頭像
heffalumpiglet

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) 2013 YMCA's supporter (1) super hero (1)
Thank you (1) Big Hug (1) Heartful (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) xmas2 (1)

鮮蝦腐皮卷組

文章i m not 33b » 08 6月 2014 10:59

尋日中午仲好地地…
我地係醫院企左係度望阿爺幾個中
阿爺正常心跳100,我地同佢傾計,仲130,最高150,仲流眼淚…
我地就企係度,企係度,企係度…………
之後食少少野,番屋企…仲諗,阿爺心跳咁好

夜晚開住電腦開住燈訓著左
2點幾醫院就打黎話,阿爺唔得了………
去接阿麻,去醫院途中,阿爺已經等我地唔到了……

我細個以為…人可以永遠係埋一齊架……
半夜4點企係醫院諗,會唔會突然之間醫生話阿爺宜家無事呢…
阿麻唔想俾人送走阿爺,因為個身仲暖,個盒好凍,LG果層好凍…
入左個盒,永遠都見唔到了,永遠都拖唔到手了…
阿爺自從退化開始,好中意拖我手,永遠都拖唔到喇……
bearcry"
頭像
i m not 33b

25,148

鵝肝蝦餃組

文章sfmeow » 08 6月 2014 11:39

heffalumpiglet 寫:繼續祝福他,我老爺聽朝做搭橋手術,希望順順利利
祝福你地,順順利利呀!
頭像
sfmeow

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
big saver (1) Xmas1 (1) xmas2 (1)

咸水角組

文章sfmeow » 08 6月 2014 11:42

shannnb 寫:尋日中午仲好地地…
阿爺正常心跳100,我地同佢傾計,仲130,最高150,仲流眼淚…

阿麻唔想俾人送走阿爺,因為個身仲暖,個盒好凍,LG果層好凍…
bearcry"

乖,你爺爺知你錫佢,多d 陪你嫲嫲,佢會走得放心d,佢會活在你心中。我都好掛住我爺爺嫲嫲,你有得陪佢地走係福氣。
頭像
sfmeow

big saver (1) Xmas1 (1) xmas2 (1)

咸水角組

Re: 回覆: 需要一些祝福

文章summer summer » 08 6月 2014 11:50

shannnb 寫:尋日中午仲好地地…

bearcry"
節哀順變。
頭像
summer summer

first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)

咸水角組

上一頁下一頁

回到 四大長老