佢問我 點睇wo...

分享與四大長老的樂與怒,甜同酸

版主: 姥姥, randyboggs, Bella

佢問我 點睇wo...

文章i m not 33b » 05 5月 2014 09:22

男友分享左一段佢屋企果邊近日一件事, 問我點睇.. bearno"

話說 有一個親戚 (好親的)
大仔,有老婆,本身有物業, 但係當有左bb, 奶奶就好開心話要湊,
因為距離奶奶屋企遠, 就賣左樓, 搬去奶奶家附近租樓住...

小朋友漸漸長大, 奶奶有一日, 突然之間話 唔湊喇! 馬上唔湊!
(咁我估佢地應該有嗌交)

咁於是大仔同老婆就決定唔再係果區租樓住,
去第2個心儀地區買番樓...
於是奶奶就嬲到爆炸!

-------------------------------------------------------------------

呢d野........問我點睇 做乜...好似一個陷阱咁.. bearlaughout"
頭像
i m not 33b

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1)
blessing (1) big spender (1) xmas2 (1)

25,148

鵝肝蝦餃組

Share this Topic

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg Share on Google+ Google+

Re: 佢問我 點睇wo...

文章heffalumpiglet » 05 5月 2014 10:15

唔應該多口
頭像
heffalumpiglet

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) 2013 YMCA's supporter (1) super hero (1)
Thank you (1) Big Hug (1) Heartful (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) xmas2 (1)

鮮蝦腐皮卷組

Re: 回覆: 佢問我 點睇wo...

文章i m not 33b » 05 5月 2014 10:22

heffalumpiglet 寫:唔應該多口
咪係。。
頭像
i m not 33b

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1)
blessing (1) big spender (1) xmas2 (1)

25,148

鵝肝蝦餃組

Re: 佢問我 點睇wo...

文章heffalumpiglet » 05 5月 2014 10:25

shannnb 寫: 咪係。。

人地鬧到咁突然一定唔會話自己唔啱,外人無謂多口
頭像
heffalumpiglet

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) 2013 YMCA's supporter (1) super hero (1)
Thank you (1) Big Hug (1) Heartful (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) xmas2 (1)

鮮蝦腐皮卷組

文章師太 » 05 5月 2014 10:29

shannnb 寫:男友分享左一段佢屋企果邊近日一件事, 問我點睇.. bearno"

話說 有一個親戚 (好親的)
大仔,有老婆,本身有物業, 但係當有左bb, 奶奶就好開心話要湊,
因為距離奶奶屋企遠, 就賣左樓, 搬去奶奶家附近租樓住...

小朋友漸漸長大, 奶奶有一日, 突然之間話 唔湊喇! 馬上唔湊!
(咁我估佢地應該有嗌交)

咁於是大仔同老婆就決定唔再係果區租樓住,
去第2個心儀地區買番樓...
於是奶奶就嬲到爆炸!

-------------------------------------------------------------------

呢d野........問我點睇 做乜...好似一個陷阱咁.. bearlaughout"
我姪女既bb有工人。62,99日日去幫手睇。怕工人蝦個孫。姪女要番工。有次唔知係咪姪女兩公婆說話激親99。99話唔幫手睇。姪女攪到日日放工9秒9趕去買餸番屋企。佢唔比工人帶個bb落街。後尾我地叫佢哄番99。又咁岩姪女有左第2胎。99就肯再去日日睇孫。老人家哄下就得架喇。可能之前激親佢地。佢地就會發脾氣。還以顏色。
最後由 師太 於 05 5月 2014 10:33 編輯,總共編輯了 1 次。
金也空,銀也空,死後何曾在手中。
妻也空,子也空,黃泉路上不相逢。
田也空,地也空,換過多少主人翁。
名也空,利也空,轉眼荒郊土一封。
頭像
師太

first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1) Thank you (1)
Positive Power (1) Big Hug (1) monster (1) blessing (1)
You cutie (1) xmas3 (1)

燒賣組

文章i m not 33b » 05 5月 2014 10:30

summersummer 寫:我姪女既bb有工人。62,99日日去幫手睇。怕工人蝦個孫。姪女要番工。有次唔知係咁兩公婆說話激親99。99話唔幫手睇。姪女攪到日日放工9秒9趕去買餸番屋企。佢唔比工人帶個bb落街。後尾我地叫佢哄番99。又咁岩姪女有左第2胎。99就肯再去日日睇孫。老人家哄下就得架喇。可能之前激親佢地。佢地就會發脾氣。還以顏色。
佢好似話果個奶奶好強勢
頭像
i m not 33b

25,148

鵝肝蝦餃組

文章師太 » 05 5月 2014 10:32

shannnb 寫: 佢好似話果個奶奶好強勢
初初姪女個99都係。話唔睇就即第日唔睇。姪女仲想諗住搬添。哄下哄下。而家兩老咪日日坐10分鐘車去睇住兩個孫。仲買埋餸添。
頭像
師太

first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1) Thank you (1)
Positive Power (1) Big Hug (1) monster (1) blessing (1)

燒賣組

文章師太 » 05 5月 2014 10:34

shannnb 寫: 佢好似話果個奶奶好強勢
如果係咁。你朋友個99知佢地想搬。就唔會發爛渣架。
頭像
師太

燒賣組

文章i m not 33b » 05 5月 2014 11:08

summersummer 寫:如果係咁。你朋友個99知佢地想搬。就唔會發爛渣架。

應該係話 2個女人都強勢, 個宇宙爆炸係遲早ge事。
頭像
i m not 33b

25,148

鵝肝蝦餃組

文章師太 » 05 5月 2014 11:09

shannnb 寫:
應該係話 2個女人都強勢, 個宇宙爆炸係遲早ge事。
做新抱要99幫手睇bb就要順佢意。除非唔使佢幫。
頭像
師太

燒賣組

下一頁

回到 四大長老