佢問我 點睇wo...

分享與四大長老的樂與怒,甜同酸

版主: 姥姥, randyboggs, Bella

Re: 回覆: 佢問我 點睇wo...

文章栗子媽媽 » 05 5月 2014 15:59

shannnb 寫:
應該係話 2個女人都強勢, 個宇宙爆炸係遲早ge事。

如果99同新抱都係強勢,咁應該搬遠好d,因為遲早爆得更甘
頭像
栗子媽媽

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
2013 YMCA's supporter (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)
blessing (1) xmas4 (1)

叉燒飽組

Share this Topic

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg Share on Google+ Google+

Re: 佢問我 點睇wo...

文章naynay » 05 5月 2014 16:29

接觸多自然抝撓多,何況奶奶同新抱本來就係宿敵!相敬如賓米好囉!
另外,佢係咪想試探下你先呀!
頭像
naynay

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Positive Power (1) Big Hug (1)
monster (1) blessing (1) xmas3 (1) Sponsor (1)

咸水角組

文章i m not 33b » 05 5月 2014 19:12

naynay 寫:接觸多自然抝撓多,何況奶奶同新抱本來就係宿敵!相敬如賓米好囉!
另外,佢係咪想試探下你先呀!
佢不嬲認為佢阿媽係弱,我係強。我好少接觸佢,敬而遠之保持距離...佢阿媽好依賴佢,男友話唔番去訓黑面,焦慮。
頭像
i m not 33b

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1)
blessing (1) big spender (1) xmas2 (1)

25,148

鵝肝蝦餃組

文章blue » 05 5月 2014 21:23

好似陷阱wor....
I am what I am, simply me!
頭像
blue

Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Blogger (1) 2013 YMCA's supporter (1)
Thank you (1) Positive Power (1) Big Hug (1) blessing (1)
xmas2 (1) Sponsor (1)

16,019

鵝肝蝦餃組

文章sfmeow » 06 5月 2014 00:08

shannnb 寫:男友分享左一段佢屋企果邊近日一件事, 問我點睇.. bearno"

話說 有一個親戚 (好親的)
大仔,有老婆,本身有物業, 但係當有左bb, 奶奶就好開心話要湊,
因為距離奶奶屋企遠, 就賣左樓, 搬去奶奶家附近租樓住...

小朋友漸漸長大, 奶奶有一日, 突然之間話 唔湊喇! 馬上唔湊!
(咁我估佢地應該有嗌交)

咁於是大仔同老婆就決定唔再係果區租樓住,
去第2個心儀地區買番樓...
於是奶奶就嬲到爆炸!

-------------------------------------------------------------------

呢d野........問我點睇 做乜...好似一個陷阱咁.. bearlaughout"

我就唔明個奶奶點解嬲喇,唔湊搬番去年心儀既區係好正常呀。香港地咁細,有心既住邊都可以日日見啦。:)
頭像
sfmeow

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
big saver (1) Xmas1 (1) xmas2 (1)

咸水角組

文章i m not 33b » 06 5月 2014 10:23

sfmeow 寫:
我就唔明個奶奶點解嬲喇,唔湊搬番去年心儀既區係好正常呀。香港地咁細,有心既住邊都可以日日見啦。:)
99覺得一話唔湊,個心抱就帶佢個仔同孫搬走。。。

我尋晚問左佢點解問我,佢話其實佢覺得果個99抵屎多。咁我諗佢清楚果個人咩性格,搞到咁卦,我仍然不願致評
頭像
i m not 33b

Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1)
blessing (1) big spender (1) xmas2 (1)

25,148

鵝肝蝦餃組

文章師太 » 06 5月 2014 15:19

shannnb 寫: 99覺得一話唔湊,個心抱就帶佢個仔同孫搬走。。。

我尋晚問左佢點解問我,佢話其實佢覺得果個99抵屎多。咁我諗佢清楚果個人咩性格,搞到咁卦,我仍然不願致評
新抱係永遠唔會明白99個心。係想點?始終99同新抱。係好難好似亞媽同個女咁既。
金也空,銀也空,死後何曾在手中。
妻也空,子也空,黃泉路上不相逢。
田也空,地也空,換過多少主人翁。
名也空,利也空,轉眼荒郊土一封。
頭像
師太

first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1) Thank you (1)
Positive Power (1) Big Hug (1) monster (1) blessing (1)
You cutie (1) xmas3 (1)

燒賣組

文章bambi » 19 5月 2014 02:00

唔係自己親自聽到睇到, 佢哋之間o既嘢, 真係天知地知佢哋自己知....局外人評論唔到, 永遠都唔會知邊個真正啱同錯.
頭像
bambi

xmas4 (1)

大飽組

上一頁

回到 四大長老