6299都接受到,點解你接受唔到!

分享與四大長老的樂與怒,甜同酸

版主: 姥姥, randyboggs, Bella

6299都接受到,點解你接受唔到!

文章RochiMaMa » 05 11月 2013 21:46

好嬲,已經唔係第一次聽,我亦不止一次好認真咁講,我係唔會生BB!我同c6未結婚前已經有共識,我地唔會生BB,6299係我地結婚前都知道我地呢個決定,亦接受到,點解身為我阿媽嘅你接受唔到呢?點解你要周圍話比人知你等緊抱孫?點解你要一而再,再而三咁叫我生?你知唔知,真係好煩呀!
頭像
RochiMaMa

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1)

大飽組

Share this Topic

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg Share on Google+ Google+

Re: 回覆: 6299都接受到,點解你接受唔到!

文章ANDREWTSANG908 » 05 11月 2013 21:55

RochiMaMa 寫:好嬲,已經唔係第一次聽,我亦不止一次好認真咁講,我係唔會生BB!我同c6未結婚前已經有共識,我地唔會生BB,6299係我地結婚前都知道我地呢個決定,亦接受到,點解身為我阿媽嘅你接受唔到呢?點解你要周圍話比人知你等緊抱孫?點解你要一而再,再而三咁叫我生?你知唔知,真係好煩呀!
立場同心態唔同,唔好嬲啦!!
頭像
ANDREWTSANG908

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
我愛祖父母章 (1) Thank you (1) Positive Power (1) Big Hug (1)
monster (1) Xmas1 (1) Sponsor (1)

4,177

叉燒飽組

Re: 6299都接受到,點解你接受唔到!

文章i m not 33b » 05 11月 2013 21:59

唔好理佢,堅持自己既想法,既然你同你老公都同意左係咁。
頭像
i m not 33b

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1)
blessing (1) big spender (1) xmas2 (1)

24,741

鵝肝蝦餃組

文章RochiMaMa » 05 11月 2013 22:19

shannnb 寫:唔好理佢,堅持自己既想法,既然你同你老公都同意左係咁。

我已經不停同自己講唔好介意,但係佢成日講,見親面就講,令到我覺得佢完全無理過我感受,

佢成日都係咁,將自己嘅想法加諸係人地身上,唉。。。
頭像
RochiMaMa

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)

大飽組

文章RochiMaMa » 05 11月 2013 22:26

ANDREWTSANG908 寫:立場同心態唔同,唔好嬲啦!!

其實我係嬲佢從來都唔理人感受,佢最鐘意用群眾壓力迫我就範。原本諗住擺酒結婚係最後一次,點知。。。
頭像
RochiMaMa

大飽組

文章ANDREWTSANG908 » 05 11月 2013 22:27

RochiMaMa 寫:
其實我係嬲佢從來都唔理人感受,佢最鐘意用群眾壓力迫我就範。原本諗住擺酒結婚係最後一次,點知。。。
十個99,九個都係咁,為有少啲見。
頭像

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
我愛祖父母章 (1) Thank you (1) Positive Power (1) Big Hug (1)
monster (1) Xmas1 (1) Sponsor (1)

4,177

叉燒飽組

文章RochiMaMa » 06 11月 2013 07:39

ANDREWTSANG908 寫:十個99,九個都係咁,為有少啲見。

最弊呢個係我阿媽,唔係99,我99一早就接受到我唔生BB。6299話最緊要我地兩公婆開心,一啲壓力都無比我地。
頭像
RochiMaMa

大飽組

文章ANDREWTSANG908 » 06 11月 2013 08:51

RochiMaMa 寫:
最弊呢個係我阿媽,唔係99,我99一早就接受到我唔生BB。6299話最緊要我地兩公婆開心,一啲壓力都無比我地。
上一代既女人都係希望兒孫滿堂
頭像

4,177

叉燒飽組

文章bambi » 15 11月 2013 23:13

你唔使佢哋認同o既, 最重要你老公ok咪得囉
頭像
bambi

xmas4 (1)

大飽組

回到 四大長老