我99

分享與四大長老的樂與怒,甜同酸

版主: 姥姥, randyboggs, Bella

我99

文章hin080908 » 02 10月 2013 15:59

其實對99, 我都已經十分尊重同客氣. 否則, 以我呢d沖動兼火既性格, 鬧左佢. 雖則佢對我個仔好好, 但有d野真係好難忍.

話說尋日去左男家一個親友家中house warming, 咁佢d親友問我個仔, 媽媽有無同你講故事呀, 99答"有個屁, 日日掛住拎住個手機". 頂你, 你見我有同佢講故事, 但我有時做完野沖完涼, 你地都熄燈瞓, 唔通我再叫佢起身講完先瞓???

另外, 因為下年亞仔上小學, 老師希望家長在家配合, 咁我決定time我仔做功課時間, 99成日話我仔做得慢, 成個鐘先做好一樣. 但我同我仔time時間, 其實佢30-35分鐘可以做完兩樣, 亦都唔洗我陪佢做. 其實99成日又話佢d字唔靚, 左擦右擦, 係人都唔鐘意啦! 我其實返工黎講算早返屋企, 七點零返到, 99又話我夜返, 同我仔做左功課先. 我早喇, 做左三個字就係咁催食飯, 有時我地八點先食, 係咪咁趕一定要七點半前食先??? 你真係玩死我.

講真, 我老公同我講過, 叫得佢地黎就易請難送, 我明白. 但唔通佢地屋企"冧石屎"都唔理佢咩. 但宜家真係覺得自己好慘囉.

多謝收看, 呻完
頭像
hin080908

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
我愛祖父母章 (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)
blessing (1) xmas4 (1)

大飽組

Share this Topic

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg Share on Google+ Google+

Re: 我99

文章i m not 33b » 02 10月 2013 16:08

幾時搬走啊佢地
頭像
i m not 33b

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1)
blessing (1) big spender (1) xmas2 (1)

25,148

鵝肝蝦餃組

文章hin080908 » 02 10月 2013 16:17

shannnb 寫:幾時搬走啊佢地
我都想知佢地幾時搬, 又話屋宇處去睇下佢地間屋, 但宜家成個幾月都無聲氣. 好煩囉.

我quit左份, 但我真係唔係好想對住佢地. 99又成日話62, 搞到我個仔無大無細咁話佢爺爺, 我叫我仔要尊重爺爺, 佢話99叫佢講, 但99又唔認.

教做功課, 同佢講左好多次我自己教返, 佢又唔理, 又唔聽
頭像
hin080908

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
我愛祖父母章 (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)
blessing (1) xmas4 (1)

大飽組

文章i m not 33b » 02 10月 2013 16:19

hin080908 寫:我都想知佢地幾時搬, 又話屋宇處去睇下佢地間屋, 但宜家成個幾月都無聲氣. 好煩囉.

我quit左份, 但我真係唔係好想對住佢地. 99又成日話62, 搞到我個仔無大無細咁話佢爺爺, 我叫我仔要尊重爺爺, 佢話99叫佢講, 但99又唔認.

教做功課, 同佢講左好多次我自己教返, 佢又唔理, 又唔聽

dizzy" 真係惡頂~
不過最緊要都係教個仔咩先係岩~~
佢好似幾易聽到麻麻講咩就學...
頭像
i m not 33b

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1)
blessing (1) big spender (1) xmas2 (1)

25,148

鵝肝蝦餃組

文章肥婆心 » 04 8月 2015 12:18

嗱,我知你勞氣架,但你見你99話有屁,我覺佢答得好爽,笑左
頭像
肥婆心

xmas4 (1)

大飽組

文章i m not 33b » 04 8月 2015 12:30

哇, 唔係宜家仲未搬走啊...好鬼煩!
頭像
i m not 33b

25,148

鵝肝蝦餃組

回到 四大長老