我咁諗係咪好衰?

分享與四大長老的樂與怒,甜同酸

版主: 姥姥, randyboggs, Bella

Re: 我咁諗係咪好衰?

文章adele » 18 6月 2013 14:58

krauterweiblein 寫:我唔會同奶奶住 no3"

相信無乜人想...  no3"
頭像
adele

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Chef (1) 我愛祖父母章 (1)
Blogger (1) Thank you (1) Positive Power (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) big saver (1) xmas4 (1)
Sponsor (1)

8,586

叉燒飽組

Share this Topic

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg Share on Google+ Google+

文章derbonbon » 23 6月 2013 00:44

寧願搬近d都唔同住,我住近娘家,原本為方便照顧爸爸,後來6299搬埋過黎附近,我爸走左後我想搬出去市區,為左小朋友學校問題,99即刻講話為左我地先搬泥而家我地又話要走,我冇出聲呀,又冇人要佢搬過來嘅,係佢自己意願,你地退左休冇問題,小朋友條路有排行,呢度又冇好學校,仲要同大陸人爭
頭像
derbonbon

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)

大飽組

文章adele » 24 6月 2013 10:33

derbonbon 寫:寧願搬近d都唔同住,我住近娘家,原本為方便照顧爸爸,後來6299搬埋過黎附近,我爸走左後我想搬出去市區,為左小朋友學校問題,99即刻講話為左我地先搬泥而家我地又話要走,我冇出聲呀,又冇人要佢搬過來嘅,係佢自己意願,你地退左休冇問題,小朋友條路有排行,呢度又冇好學校,仲要同大陸人爭

咁你老公點睇呀?
我覺得最好同 6299 既溝通橋樑一定係老公,有乜問題我實推佢出黎攪掂佢

小朋友既路真係有排行!!不過佢地會唔會要你地反正搬出去,不如搬埋一齊喇~~
頭像
adele

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Chef (1) 我愛祖父母章 (1)
Blogger (1) Thank you (1) Positive Power (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) big saver (1) xmas4 (1)
Sponsor (1)

8,586

叉燒飽組

文章i m not 33b » 24 6月 2013 10:40

funny"

我都好想問男友好耐,
佢baba mama 得番一個, 就會怕佢一個住...
所以要住近..
咁我無baba mama架?
定係我baba mama要一齊去?
因為男友成日講第時要住近佢mama (baba不在)
佢mama 一個人無左老公有幾慘幾慘...
我.....幻想有一日我會爆炸。
頭像
i m not 33b

Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1)
blessing (1) big spender (1) xmas2 (1)

24,741

鵝肝蝦餃組

文章adele » 24 6月 2013 16:34

shannnb 寫:funny"

我都好想問男友好耐,
佢baba mama 得番一個, 就會怕佢一個住...
所以要住近..
咁我無baba mama架?
定係我baba mama要一齊去?
因為男友成日講第時要住近佢mama (baba不在)
佢mama 一個人無左老公有幾慘幾慘...
我.....幻想有一日我會爆炸。

咁你一結婚好快快趣生兩件質爆間屋先  laugh"
頭像
adele

Sponsor (1)

8,586

叉燒飽組

文章栗子媽媽 » 01 8月 2013 18:53

adele 寫:深明相見好同住難呢個道理
我係千萬個不願同 6299 住既新抱,佢地住元朗,我地就搬去TKO,夠遠喇呱
我地一家三口加姐姐住緊兩房,佢地兩老住 700 村屋
我想搬三房,但我怕如果兩老是旦一個拜拜先c6話要接埋另一個同住
所以搬三房既計劃我自己hold住,但我又想生多個,唔搬三房都幾迫。

無可口非淨底一個老人家係好慘,但如果要我好似我妹咁返到屋企唔開心,我真係寧願自私d為自己諗
又或者 C6咁想接佢地一齊住,就叫佢地賣左村屋再買間細單位住附近囉!

咁諗係咪好衰 really"
i

唔會好衰,相處唔嚟對大家都係折磨。

我初結婚同99住過一年多d,我62過咗身快廿年,姑奶一大學畢業即搬走,得番老公一個,一定要同99住,加上個陣99唔係成日喺香港住,關係又ok,咪一齊住囉,點知真係出事,所以有得揀一定唔好行呢條路,我好後悔當年一時心軟應承老公同99住。
頭像
栗子媽媽

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
2013 YMCA's supporter (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)
blessing (1) xmas4 (1)

叉燒飽組

文章adele » 02 8月 2013 22:45

nainaitze 寫:i

我初結婚同99住過一年多d,我62過咗身快廿年,姑奶一大學畢業即搬走,得番老公一個,一定要同99住,加上個陣99唔係成日喺香港住,關係又ok,咪一齊住囉,點知真係出事,所以有得揀一定唔好行呢條路,我好後悔當年一時心軟應承老公同99住。

咁而家呢?
頭像
adele

Sponsor (1)

8,586

叉燒飽組

文章adele » 02 8月 2013 22:45

nainaitze 寫:i

咁而家呢?
頭像
adele

Sponsor (1)

8,586

叉燒飽組

文章summer » 02 8月 2013 22:50

我都係唔可以同62,99住既人。我真係頂唔順。佢地既生活習慣。相見好。同住難。咪攪。
[/highlight]金也空,銀也空,死後何曾在手中。
妻也空,子也空,黃泉路上不相逢。
田也空,地也空,換過多少主人翁。
名也空,利也空,轉眼荒郊土一封。
頭像
summer

monster (1)

大飽組

文章栗子媽媽 » 03 8月 2013 21:19

adele 寫:
咁而家呢?

搬開好幾年了,不過我,娘家,99住同一區,但我好少見99,佢成日要我帶我仔見佢,不過我唔會次次應承,因為之前發生咗好多事,我放唔低,唔想見99,總之避得就避。
其實自己個心有刺真係好辛苦,始終我62早過身,而99亦曾對我有好過,唔想太絕,好掙扎所以成日搞到自己好唔開心,四大長老有個post我都呻過,所以真心勸你唔好一齊住。
頭像
栗子媽媽

2013 YMCA's supporter (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)
blessing (1) xmas4 (1)

叉燒飽組

上一頁下一頁

回到 四大長老