果然。。。。

分享與四大長老的樂與怒,甜同酸

版主: 姥姥, randyboggs, Bella

Re: 果然。。。。

文章栗子媽媽 » 20 1月 2017 23:03

淘氣雙子座 寫:栗子媽,你要諗諗以後要點應付.年年都有團年飯和年初2.反正是99和媽咪一人一日.當然是同老公講.再由老公同99傾.團年飯同99食,初2就返外家.以後都是咁.團年飯和外家食,初2就同99食.以後都是咁.變來變去會搞到自己煩.

如果年三十我屋企,初二99,我一定無問題,本來都就慣佢哋,但愈來愈老馮,真係唔可以再係咁,上次99生日飯,姑奶只俾一日我,但嗰日一早已有嘢做,約另外2日99姑奶都話唔得閒
頭像
栗子媽媽

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
2013 YMCA's supporter (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)
blessing (1) xmas4 (1)

叉燒飽組

Share this Topic

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg Share on Google+ Google+

文章栗子媽媽 » 20 1月 2017 23:04

i m not 33b 寫:難得離開個混水
又行番入去
傻豬

受到良心責備呀
頭像
栗子媽媽

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
2013 YMCA's supporter (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)

叉燒飽組

文章淘氣雙子座 » 20 1月 2017 23:07

栗子媽媽 寫:如果年三十我屋企,初二99,我一定無問題,本來都就慣佢哋,但愈來愈老馮,真係唔可以再係咁,上次99生日飯,姑奶只俾一日我,但嗰日一早已有嘢做,約另外2日99姑奶都話唔得閒

"年三十我屋企,初二99"就由今年開始.
~~~不要怕,不要悔~~~
頭像
淘氣雙子座

Thank you (1) Big Hug (1) blessing (1) xmas3 (1)

18,882

鮮蝦腐皮卷組

文章栗子媽媽 » 20 1月 2017 23:07

heffalumpiglet 寫:但佢擺明老屈妳攪分化喎 我好狠 我會退谷 以後食飯由老公去處理 夾到就一齊食 佢如果有當妳係屋企人嘅話唔會攪咁多嘢擺妳上枱 on居。。。 食食食,高興就食,唔高興就食自己。

咁老都唔化

我99係咪好搞笑,無嗱嗱自己喺群組度做我代言人 亂咁講,無嗱嗱拖我妹落水!!!!

可能99個一號妹喺另一群組發癲鬧,99想搵個藉口啩
頭像
栗子媽媽

叉燒飽組

文章栗子媽媽 » 20 1月 2017 23:09

淘氣雙子座 寫:"年三十我屋企,初二99"就由今年開始.

係呀,今次我企硬,不過我媽知道了,佢又話我好煩氣,少少事遷就吓個99咪算囉,唔好搞到我老公咁難做人同唔開心喎,話過時過節要大家開開心心
頭像
栗子媽媽

叉燒飽組

文章heffalumpiglet » 20 1月 2017 23:11

栗子媽媽 寫:係呀,今次我企硬,不過我媽知道了,佢又話我好煩氣,少少事遷就吓個99咪算囉,唔好搞到我老公咁難做人同唔開心喎,話過時過節要大家開開心心

唉! 又輪到妳亞媽多事
頭像
heffalumpiglet

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) 2013 YMCA's supporter (1) super hero (1)
Thank you (1) Big Hug (1) Heartful (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) xmas2 (1)

鮮蝦腐皮卷組

文章heffalumpiglet » 20 1月 2017 23:11

栗子媽媽 寫:係呀,今次我企硬,不過我媽知道了,佢又話我好煩氣,少少事遷就吓個99咪算囉,唔好搞到我老公咁難做人同唔開心喎,話過時過節要大家開開心心

唉! 又輪到妳亞媽多事
頭像
heffalumpiglet

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) 2013 YMCA's supporter (1) super hero (1)
Thank you (1) Big Hug (1) Heartful (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) xmas2 (1)

鮮蝦腐皮卷組

文章栗子媽媽 » 20 1月 2017 23:19

heffalumpiglet 寫:唉! 又輪到妳亞媽多事

我媽就係一個大好人,事事讓人,以和為貴,我嫲衰過我99好多倍,我媽都一樣好好咁照顧我嫲終老。

可能從小耳濡目染,所以我都變成咁嘅性格
頭像
栗子媽媽

叉燒飽組

文章ANDREWTSANG908 » 20 1月 2017 23:26

栗子媽媽 寫:今年結咗婚十年,呢十年我都無反抗,但今次因為佢哋一直都無出聲,咁我同屋企人咪約好囉仲訂埋盆菜,我諗係時候做一次了。。。。

不過我就會鼓勵老公返去,我唔會要佢同我屋企人過而唔去99嗰邊的

我會建議你問下老公想唔想同你一切返娘家做節。

我從使用 Tapatalk 的 SM-N9200 發送
頭像
ANDREWTSANG908

我愛祖父母章 (1) Thank you (1) Positive Power (1) Big Hug (1)
monster (1) Xmas1 (1) Sponsor (1)

4,188

叉燒飽組

文章ANDREWTSANG908 » 20 1月 2017 23:28

栗子媽媽 寫:唔得呀,99初二一定食夜晚㗎。

99娘家喺香港嘅人腳組合係,
姑奶(已離婚)
99細佬(老婆女喺外國不過已離婚)99妹一號(已離婚一個女未拍拖)
99妹二號(一家三口個仔初中生)

99妹二號一向都係女人話事,咁你話呢啲情況係咪可以次次咩都做正日。

年三十晚唔出現一定有排俾人單打,仲會背後議論紛紛 好怕嗰種壓力,不過年三十晚我是一定同自己屋企人的,要鬧要嘈就由得佢哋。

如果係我,我連初二都唔去,無謂新年流流影響心情

我從使用 Tapatalk 的 SM-N9200 發送
頭像
ANDREWTSANG908

我愛祖父母章 (1) Thank you (1) Positive Power (1) Big Hug (1)
monster (1) Xmas1 (1) Sponsor (1)

4,188

叉燒飽組

上一頁下一頁

回到 四大長老