請投票

分享與四大長老的樂與怒,甜同酸

版主: 姥姥, randyboggs, Bella

Re: 請投票

文章heffalumpiglet » 08 12月 2016 23:11

栗子媽媽 寫: 型呀。

我呢啲無用嘅人就唔得喇 做唔到咁瀟灑,成日驚人哋唔知會點諗同講啲咩 好廢

咁又唔好學我,一陣話妳無家教就唔好,我就咩都唔怕,因為我個心都係尊重佢老人家嘅,係俾足面老公。

不能從心 所以隨心
頭像
heffalumpiglet

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) 2013 YMCA's supporter (1) super hero (1)
Thank you (1) Big Hug (1) Heartful (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) xmas2 (1)

鮮蝦腐皮卷組

Share this Topic

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg Share on Google+ Google+

文章heffalumpiglet » 08 12月 2016 23:11

總之唔好令老公夾中間就得
最後由 heffalumpiglet 於 08 12月 2016 23:12 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) 2013 YMCA's supporter (1) super hero (1)
Thank you (1) Big Hug (1) Heartful (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) xmas2 (1)

鮮蝦腐皮卷組

文章栗子媽媽 » 08 12月 2016 23:11

師太 寫:十個奶奶九個煩

Um,之後99就會同番佢啲細佬妹講我同我老公都好忙,好耐無見過我哋。
頭像
栗子媽媽

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
2013 YMCA's supporter (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)
blessing (1) xmas4 (1)

叉燒飽組

文章栗子媽媽 » 08 12月 2016 23:16

heffalumpiglet 寫:咁又唔好學我,一陣話妳無家教就唔好,我就咩都唔怕,因為我個心都係尊重佢老人家嘅,係俾足面老公。

不能從心 所以隨心

唉…想學,都要有本事學到先得㗎
頭像
栗子媽媽

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
2013 YMCA's supporter (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)

叉燒飽組

文章淘氣雙子座 » 09 12月 2016 10:09

新抱都是個身份,唔需要太上心.99要講講你的是非,同你做得好定唔好是沒什麼關係.是同她個人有關.唔想煩自己,就要學識無視她呢D行為.既然你99講了要就她的子女,你就無謂多說了.你有空就出現,沒空就你老公同仔出現算了.最多搵日你們一家同她食餐飯.以前,系好耐以前,我都好重視99安排的飯聚之類,直到有一年食團年飯,我係要返夜,好難先抽簽抽到除夕晚有2個鐘返去食飯.我好開心架,可以同他們一起食團年飯.我好重視團年飯.點知我搭車返去99家,他們已經食了,只留下一碟仔送給我.原來我姑仔一家返來食,要就他們早點食完返去.7點之嘛,好早架.他們住得又唔系遠.最多45分至1個鐘巴士.而且他們是搭的士.我是將2餐食飯時間慳返一餐食先有2個鐘.即是我捱左成日餓,又是一個人食.太失望了.從此以後,我唔會再在乎99她們的感受.唔會再上心.
~~~不要怕,不要悔~~~
頭像
淘氣雙子座

Thank you (1) Big Hug (1) blessing (1) xmas3 (1)

18,681

鮮蝦腐皮卷組

文章heffalumpiglet » 09 12月 2016 10:47

淘氣雙子座 寫:新抱都是個身份,唔需要太上心.99要講講你的是非,同你做得好定唔好是沒什麼關係.是同她個人有關.唔想煩自己,就要學識無視她呢D行為.既然你99講了要就她的子女,你就無謂多說了.你有空就出現,沒空就你老公同仔出現算了.最多搵日你們一家同她食餐飯.以前,系好耐以前,我都好重視99安排的飯聚之類,直到有一年食團年飯,我係要返夜,好難先抽簽抽到除夕晚有2個鐘返去食飯.我好開心架,可以同他們一起食團年飯.我好重視團年飯.點知我搭車返去99家,他們已經食了,只留下一碟仔送給我.原來我姑仔一家返來食,要就他們早點食完返去.7點之嘛,好早架.他們住得又唔系遠.最多45分至1個鐘巴士.而且他們是搭的士.我是將2餐食飯時間慳返一餐食先有2個鐘.即是我捱左成日餓,又是一個人食.太失望了.從此以後,我唔會再在乎99她們的感受.唔會再上心.

佢地就係咁衰,我99都係,佢最鍾意就佢個女,明明喺荃灣食又住荃灣,話要早食,好啦6:30pm食,全世界到齊仲要等姑仔成個鐘後先到,仲要唔止一次喎 。。。 我最憎人遲到

不能從心 所以隨心
頭像

鮮蝦腐皮卷組

文章i m not 33b » 09 12月 2016 11:00

2)當日電話祝賀算,第日得佢哋得閒先一齊食飯。

邊日都唔得, 由果件事不了了之, 到生日果日就叫個孫打去講聲生日快樂
然後借D意當無事發生!
頭像
i m not 33b

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1)
blessing (1) big spender (1) xmas2 (1)

24,741

鵝肝蝦餃組

文章淘氣雙子座 » 09 12月 2016 11:20

heffalumpiglet 寫:佢地就係咁衰,我99都係,佢最鍾意就佢個女,明明喺荃灣食又住荃灣,話要早食,好啦6:30pm食,全世界到齊仲要等姑仔成個鐘後先到,仲要唔止一次喎 。。。 我最憎人遲到

不能從心 所以隨心

新抱是一個十分遙遠的外人
你等她就得
她等你就唔得
不過
我是例遲嘅
我唔介意她們等著食
~~~不要怕,不要悔~~~
頭像
淘氣雙子座

Thank you (1) Big Hug (1) blessing (1) xmas3 (1)

18,681

鮮蝦腐皮卷組

文章heffalumpiglet » 09 12月 2016 11:21

淘氣雙子座 寫:新抱是一個十分遙遠的外人
你等她就得
她等你就唔得
不過
我是例遲嘅
我唔介意她們等著食

所以有好多時我話唔去,叫老公自己出去,跟著我老公就會話佢個妹準時d

不能從心 所以隨心
頭像

鮮蝦腐皮卷組

文章栗子媽媽 » 09 12月 2016 11:21

淘氣雙子座 寫:新抱都是個身份,唔需要太上心.99要講講你的是非,同你做得好定唔好是沒什麼關係.是同她個人有關.唔想煩自己,就要學識無視她呢D行為.既然你99講了要就她的子女,你就無謂多說了.你有空就出現,沒空就你老公同仔出現算了.最多搵日你們一家同她食餐飯.以前,系好耐以前,我都好重視99安排的飯聚之類,直到有一年食團年飯,我係要返夜,好難先抽簽抽到除夕晚有2個鐘返去食飯.我好開心架,可以同他們一起食團年飯.我好重視團年飯.點知我搭車返去99家,他們已經食了,只留下一碟仔送給我.原來我姑仔一家返來食,要就他們早點食完返去.7點之嘛,好早架.他們住得又唔系遠.最多45分至1個鐘巴士.而且他們是搭的士.我是將2餐食飯時間慳返一餐食先有2個鐘.即是我捱左成日餓,又是一個人食.太失望了.從此以後,我唔會再在乎99她們的感受.唔會再上心.

哇,好過分

我都有好似經驗,阿仔出世第一年食團年飯,同往年一樣,所以節日都係要同99娘家一齊食。
我要抱住阿仔食唔到,咁99就當面話,有好多餸呀,唔使夾起喇,咁我咪坐埋一邊,到佢哋有人離檯,老公接手我咪埋檯囉。

頂。。。。啲餸散修修,燒肉又得番幾舊唔靚嘅,我嗰吓好火,於是咩都無食,淨係畢咗碗湯飲,超慶,當我係咩,正常自己一家人食飯,遲返未食都會夾起啦…就算唔夾,大家都識做地只係會一邊夾餸,唔會成碟夾亂哂啦
跟著我返到屋企梗係狂鬧我老公,佢話佢媽話唔使夾起,佢就以為好多剩,我頂你呀,俾我到暈
頭像
栗子媽媽

叉燒飽組

上一頁下一頁

回到 四大長老