請投票

分享與四大長老的樂與怒,甜同酸

版主: 姥姥, randyboggs, Bella

請投票

文章栗子媽媽 » 08 12月 2016 21:51

話說姑奶約食飯(應該慶祝我99生日)只俾一日,咁我夜晚唔得,日頭我老公唔得。

跟著99話另一日,我話幾點到幾點可以,99話佢啱啱我要走個鐘數先得。

99再講另一日我姑奶話唔得。

咁99就已經講到明要就到佢仔女得先再約啦,咁如果係你會

1)喺老公唔得閒嗰日帶埋阿仔上去同99切蛋糕。
2)當日電話祝賀算,第日得佢哋得閒先一齊食飯。

定其他呢?

我本來想1,但99講明要就到佢仔女得先想食,咁我上去會好多餘嗎?
頭像
栗子媽媽

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
2013 YMCA's supporter (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)
blessing (1) xmas4 (1)

叉燒飽組

Share this Topic

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg Share on Google+ Google+

Re: 請投票

文章heffalumpiglet » 08 12月 2016 22:18

兩樣都唔做 等老公自己有誠意就約自己亞媽先一家去,妳祇係外人,做咩要多事呢!

不能從心 所以隨心
頭像
heffalumpiglet

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) 2013 YMCA's supporter (1) super hero (1)
Thank you (1) Big Hug (1) Heartful (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) xmas2 (1)

鮮蝦腐皮卷組

文章栗子媽媽 » 08 12月 2016 22:31

heffalumpiglet 寫:兩樣都唔做 等老公自己有誠意就約自己亞媽先一家去,妳祇係外人,做咩要多事呢!

不能從心 所以隨心

係,99把口就人前人後話當我係女咁錫,但其實根本就當我外人甚至有點討厭嘅人

逢親過時過節,99約埋佢娘家又好,姑奶今次第一次約我哋又好,都只係得一日揀,我話第二日99同姑奶都話唔得閒
好耐之前我已經懷疑佢哋一早已經商量好哂先喺群組問,我同我老公永遠係被通知,所以都慶慶地。
頭像
栗子媽媽

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
2013 YMCA's supporter (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)

叉燒飽組

文章heffalumpiglet » 08 12月 2016 22:47

口事心非。 呢類人妳更加唔需要上心,99係老公嘅亞媽,如果佢媽想妳地一家出席,一定會就,既然就唔到咪再約囉! 無需要有hard feeling,妳老公自己都唔緊,妳祇需要話比老公知妳&個仔夾唔夾到時間,如妳夾唔到就叫老公同個仔出席,反正99又唔係想見妳。

我成日都係咁,想去我就會出現,我唔去就會叫老公自己帶個仔出席,無需要就我。

不能從心 所以隨心
頭像

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) 2013 YMCA's supporter (1) super hero (1)
Thank you (1) Big Hug (1) Heartful (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) xmas2 (1)

鮮蝦腐皮卷組

文章師太 » 08 12月 2016 22:48

分開食。唔使煩
金也空,銀也空,死後何曾在手中。
妻也空,子也空,黃泉路上不相逢。
田也空,地也空,換過多少主人翁。
名也空,利也空,轉眼荒郊土一封。
頭像
師太

first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1) Thank you (1)
Positive Power (1) Big Hug (1) monster (1) blessing (1)
You cutie (1) xmas3 (1)

燒賣組

文章栗子媽媽 » 08 12月 2016 22:55

heffalumpiglet 寫:口事心非。 呢類人妳更加唔需要上心,99係老公嘅亞媽,如果佢媽想妳地一家出席,一定會就,既然就唔到咪再約囉! 無需要有hard feeling,妳老公自己都唔緊,妳祇需要話比老公知妳&個仔夾唔夾到時間,如妳夾唔到就叫老公同個仔出席,反正99又唔係想見妳。

我成日都係咁,想去我就會出現,我唔去就會叫老公自己帶個仔出席,無需要就我。

不能從心 所以隨心

你咁型嘅,唔想去就唔去,我每次都唔想去,但每次都會去,因唔想人哋多嘢講,而且阿仔唔肯跟老公,一定要我在場。

上次先搞笑,上99度食飯,99同我仔講話第時喺佢屋企瞓,仲有生日要去佢度切蛋糕,話要同嫲嫲姑媽一齊慶祝專登講俾我聽, 我費事理佢哋
頭像
栗子媽媽

叉燒飽組

文章栗子媽媽 » 08 12月 2016 22:57

師太 寫:分開食。唔使煩

姑奶俾得一日我哋,99已經講明要就到佢仔同個女一齊先食,好似完全ignore咗我咁,條氣唔係好順 所以先問吓大家意見,究竟點做好
頭像
栗子媽媽

叉燒飽組

文章heffalumpiglet » 08 12月 2016 23:03

栗子媽媽 寫:你咁型嘅,唔想去就唔去,我每次都唔想去,但每次都會去,因唔想人哋多嘢講,而且阿仔唔肯跟老公,一定要我在場。

上次先搞笑,上99度食飯,99同我仔講話第時喺佢屋企瞓,仲有生日要去佢度切蛋糕,話要同嫲嫲姑媽一齊慶祝專登講俾我聽, 我費事理佢哋

最憎呢d多口怪,好似我99咁比說話我聽,我好高EQ架,永遠扮聽唔到時運高,如果去玩,我仔個個都肯跟,但如果要過夜就免問。

我亞奶最清楚我性格,永不妥協,要嚟就會見到我,唔嚟請都唔到。

不能從心 所以隨心
頭像

鮮蝦腐皮卷組

文章栗子媽媽 » 08 12月 2016 23:09

heffalumpiglet 寫:最憎呢d多口怪,好似我99咁比說話我聽,我好高EQ架,永遠扮聽唔到時運高,如果去玩,我仔個個都肯跟,但如果要過夜就免問。

我亞奶最清楚我性格,永不妥協,要嚟就會見到我,唔嚟請都唔到。

不能從心 所以隨心

型呀。

我呢啲無用嘅人就唔得喇 做唔到咁瀟灑,成日驚人哋唔知會點諗同講啲咩 好廢
頭像
栗子媽媽

叉燒飽組

文章師太 » 08 12月 2016 23:09

栗子媽媽 寫:姑奶俾得一日我哋,99已經講明要就到佢仔同個女一齊先食,好似完全ignore咗我咁,條氣唔係好順 所以先問吓大家意見,究竟點做好

十個奶奶九個煩
金也空,銀也空,死後何曾在手中。
妻也空,子也空,黃泉路上不相逢。
田也空,地也空,換過多少主人翁。
名也空,利也空,轉眼荒郊土一封。
頭像
師太

first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1) Thank you (1)
Positive Power (1) Big Hug (1) monster (1) blessing (1)
You cutie (1) xmas3 (1)

燒賣組

下一頁

回到 四大長老