囝囝跟媽咪瞓

分享與四大長老的樂與怒,甜同酸

版主: 姥姥, randyboggs, Bella

囝囝跟媽咪瞓

文章heffalumpiglet » 28 11月 2016 14:40

我仔今年7歲,佢由歲幾已黐住我瞓,老公瞓隔離床。

我父母唔會多口,總之開開心心,無家庭問題已經係無問題,生活上嘅小節可以調較。

老爺上年走咗喇,去咗做天使,就算佢喺度,佢都會話個仔梗係要跟媽媽瞓架啦!

至於最麻煩果個 。。。 就係永遠長期有意無意比說話妳聽果個 。。。 99

由我仔細講到而家,仲要最賤話唔好再同媽咪瞓喇,大個仔咁醜,不如執埋嘢過嚟同嫲嫲瞓啦!(99唔係同我一齊住)

想點呢?

前後兩個菲姐都好錫我仔,佢又話人地未必係真心對妳仔好,要小心!

我地比菲姐聖誕節返去放假,又話我地蠢,點解要比佢地節日返去?(而家呢個菲姐係26/12生日,比佢返去過聖誕、生日&新年唔好咩?)

我地比菲姐每晚21:00-21:30左右入房休息,又話點解佢咁嘆? 大佬人地每朝06:30am起身做到21:30喎。

99接放學帶埋我仔&菲姐出去麥當勞食少少嘢,我菲姐祇係要柸『新地樂』,佢竟然話我菲姐識飲識食,要我99比$1X蚊買柸嘢飲。 我 丁頁 。。。 我買咗張『為食咭』比菲姐跟身或者想食乜就喺買餸錢度出。

有時放假嚟我地屋企話帶我地個仔去街,無問題,但佢唔肯帶埋菲姐,我同老公講咗『唔准』,唔帶菲姐就唔准出街,因為我99過馬路唔睇燈,佢有佢過,我唔想個仔陪葬。。。

仲有好多好多 。。。 我盡量忍,但忍唔到佢就知味道,我會即爆嘅人

不能從心,所以隨心
頭像
heffalumpiglet

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) 2013 YMCA's supporter (1) super hero (1)
Thank you (1) Big Hug (1) Heartful (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) xmas2 (1)

鮮蝦腐皮卷組

Share this Topic

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg Share on Google+ Google+

Re: 囝囝跟媽咪瞓

文章i m not 33b » 28 11月 2016 14:53

同阿媽訓,係醜,
同阿麻訓, 唔醜?
仲醜LOR~~~

不過呢..
忍算了..
點講呢..

男人個阿爸都走左.
佢會覺得阿媽得番一個人.
有少少不可理X係可以接受
(當然, 佢阿媽冇做過D多魚野, 係有時對男人會依賴D)
頭像
i m not 33b

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1)
blessing (1) big spender (1) xmas2 (1)

25,148

鵝肝蝦餃組

文章blue » 28 11月 2016 14:54

反正唔係一齊住, 我覺得聽完就算
有咩推隻死佬出黎, 叫佢自己覆自己亞媽.
I am what I am, simply me!
頭像
blue

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Blogger (1) 2013 YMCA's supporter (1)
Thank you (1) Positive Power (1) Big Hug (1) blessing (1)
xmas2 (1) Sponsor (1)

16,019

鵝肝蝦餃組

文章heffalumpiglet » 28 11月 2016 15:24

我就係忍 當聽唔到 費事要老公煩

不能從心,所以隨心
頭像

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) 2013 YMCA's supporter (1) super hero (1)
Thank you (1) Big Hug (1) Heartful (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) xmas2 (1)

鮮蝦腐皮卷組

文章師太 » 28 11月 2016 15:37

你生個bb。你男人個亞媽想湊bb兼同個bb孫瞓?
金也空,銀也空,死後何曾在手中。
妻也空,子也空,黃泉路上不相逢。
田也空,地也空,換過多少主人翁。
名也空,利也空,轉眼荒郊土一封。
頭像
師太

first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1) Thank you (1)
Positive Power (1) Big Hug (1) monster (1) blessing (1)
You cutie (1) xmas3 (1)

燒賣組

文章栗子媽媽 » 28 11月 2016 22:32

唔好同阿媽瞓要同阿嫲瞓 無可能啦,俾係我會勁唔鍾意
頭像
栗子媽媽

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
2013 YMCA's supporter (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)
blessing (1) xmas4 (1)

叉燒飽組

文章heffalumpiglet » 28 11月 2016 23:02

仲有由細到大唔鍾意見到我仔kiss我,話做咩要錫個媽咪?

我心諗 妳無嘢呀化

不能從心,所以隨心
頭像

鮮蝦腐皮卷組

文章gina007 » 13 12月 2016 00:47

唉,我媽就係咁,細路一定要同我至肯瞓因為我縱壞,唔中意同佢玩因為我縱壞,食野食得慢因為我縱壞,怕羞唔望人因為我縱壞,所有佢認為係唔聽佢話既野通通都係我縱壞.
圍觀群衆
頭像
gina007

1,033

大飽組

回到 四大長老