給在遠方的妳

分享與四大長老的樂與怒,甜同酸

版主: 姥姥, randyboggs, Bella

給在遠方的妳

文章程大嫂 » 13 8月 2013 23:51

媽咪,

你離開我地不經不覺已經九年了...呢九年, 家裡各人都有唔同的改變. 而我已是兩個細路的媽咪, 仍然記得初初生大女時, 你就已經叮囑我唔好成日打個女. 當時我仲諗, 個女咁細, 點打得落手呀!! 但隨著個女既長大, 真係有時比佢激到扎扎跳, 有時真係會打餐勁的. 但打完就記得你的叮囑, 所以而家都打少左好多.. yes"

仍然記得你臨離開前的一日, 當我比呀女的短片你睇時, 你話覺得很攰, 就沒有睇. 你仲應承我留待明天睇. 但到第二天, 你已經昏迷了.... 到晚上更離開左我地... 當我摸著你冷冰冰的身體時, 真係喊到哭死去活來. tearsfall" 從來都無諗過你會離開, 係頭一年, 每次諗起你, 都會收埋自己喊. 諗起細個時, 你帶我去買煮飯仔玩具, 帶我去食雲吞麵, 去大X樂食炸雞脾, 紅豆冰. 仲有你的擁抱, 仲記得我八九歲時, 你仍有抱我瞓覺.
tks" .. 而家諗起都好溫暖.

雖然, 我係咁多個仔女之中, 我係被你打得最金的一個. 但我仍然好愛你... bearkiss"

媽咪, 我大個女啦..已經唔係成日因小事而喊, 成日要你抱既細路女!! 我有一個好愛我的老公, 有兩個可愛的仔女. 你放心啦!! 我會好好教好兩個仔女架啦..

女.. 2013.
頭像
程大嫂

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)
blessing (1) xmas4 (1)

春卷組

Share this Topic

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg Share on Google+ Google+

Re: 給在遠方的妳

文章ANDREWTSANG908 » 13 8月 2013 23:54

tearsfall"
頭像
ANDREWTSANG908

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
我愛祖父母章 (1) Thank you (1) Positive Power (1) Big Hug (1)
monster (1) Xmas1 (1) Sponsor (1)

4,188

叉燒飽組

文章adele » 14 8月 2013 00:15

眼濕濕呀睇到我!佢會知到你生活得好既!!!
頭像
adele

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Chef (1) 我愛祖父母章 (1)
Blogger (1) Thank you (1) Positive Power (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) big saver (1) xmas4 (1)
Sponsor (1)

8,695

蘿蔔糕組

文章栗子媽媽 » 14 8月 2013 00:56

我都眼濕濕
頭像
栗子媽媽

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
2013 YMCA's supporter (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)
blessing (1) xmas4 (1)

叉燒飽組

文章heffalumpiglet » 14 8月 2013 02:07

Me 2 好感動,妳媽媽係天國會知
頭像
heffalumpiglet

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) 2013 YMCA's supporter (1) super hero (1)
Thank you (1) Big Hug (1) Heartful (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) xmas2 (1)

鮮蝦腐皮卷組

回到 四大長老