唔通上呢度既人都同四大長佬關係好好

分享與四大長老的樂與怒,甜同酸

版主: 姥姥, randyboggs, Bella

Re: 唔通上呢度既人都同四大長佬關係好好

文章I am 黃家小新抱 » 23 7月 2013 10:52

yummy" yummy" 我同我99關係好差~~個故事好長~~
拔~好怕講~怕俾人圍~哈哈~~~
圖檔
頭像
I am 黃家小新抱
大飽組

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Chef (1) Blogger (1)
cooking queen (1) Thank you (1) Big Hug (1) miss you (1)
monster (1) blessing (1) You cutie (1)

1,533

大飽組

Share this Topic

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg Share on Google+ Google+

文章ANDREWTSANG908 » 23 7月 2013 11:00

黃家小新抱 寫:yummy" yummy" 我同我99關係好差~~個故事好長~~

呢度唔會呱?你唔好嚇我喎, 我好細膽咋
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
頭像
ANDREWTSANG908

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
我愛祖父母章 (1) Thank you (1) Positive Power (1) Big Hug (1)
monster (1) Xmas1 (1) Sponsor (1)

4,188

叉燒飽組

文章I am 黃家小新抱 » 23 7月 2013 11:34

ANDREWTSANG908 寫:呢度唔會呱?你唔好嚇我喎, 我好細膽咋

yummy" yummy" 因為本身我99好惡頂~我都好明白好多jm 上黎呻~~
言語間會過火~不過喺隔離見過唔少jm 變咗炮灰~
好老實講...有時受99氣...想黎都係呻一呻~呻完仲要俾人圍~真係分分鐘出事...
圖檔
頭像
I am 黃家小新抱
大飽組

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Chef (1) Blogger (1)
cooking queen (1) Thank you (1) Big Hug (1) miss you (1)
monster (1) blessing (1) You cutie (1)

1,533

大飽組

文章Jasmine咪咪 » 23 7月 2013 11:55

yes" 我可算沒有,奶奶精神有問題,好少見,偶然飲餐茶咁... 老爺就未見過,一早走了
天蠍寶寶
頭像
Jasmine咪咪

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
Chef (1) 我愛祖父母章 (1) Blogger (1) 2013 YMCA's supporter (1)
Thank you (1) Big Hug (1) monster (1) blessing (1)
xmas4 (1) Sponsor (1)

1,190

叉燒飽組

文章蝦餃燒賣 » 23 7月 2013 16:41

我同奶奶關係一般. 可能算係面和心不如.... 不過要同佢一齊住, 好多野要忍氣吞聲....但都試過爆過1, 2 鑊 yell"
頭像
蝦餃燒賣

大飽組

文章hin080908 » 23 7月 2013 17:25

有時難免會有意見不合既時候, 但最重要係互相尊重. 可能我奶奶算係好好, 所以我同佢既關係都算OK, 佢响我坐月時都好照顧我, 又幫我照顧我個仔. 不過個仔越大, 同佢既教育方向唔同, 有拗撬難免. 但佢都係我好尊重既老人家
頭像
hin080908

我愛祖父母章 (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)
blessing (1) xmas4 (1)

大飽組

Re: 回覆: 唔通上呢度既人都同四大長佬關係好好

文章summer » 23 7月 2013 17:32

ANDREWTSANG908 寫:呢度好幾日都無人入黎呻,唔通呢度既人都咁幸福,無婆媳問題?
家家有本難唸的經。
[/highlight]金也空,銀也空,死後何曾在手中。
妻也空,子也空,黃泉路上不相逢。
田也空,地也空,換過多少主人翁。
名也空,利也空,轉眼荒郊土一封。
頭像
summer

monster (1)

大飽組

文章栗子媽媽 » 23 7月 2013 18:01

summer 寫:家家有本難唸的經。

同意,好似我咁,有口難言,總之十匹布咁長,有理說不清。

結婚初期同99關係好好仲一齊住,62一早已過身,99亦間唔中先返香港,一直相安無事。

直到發生咗一件完全唔關我事但被99怪罪嘅家事之後,我睇清楚99係咩人,只怨自己天真,之後我同老公搬走,逃避99,我一直一直在逃避,99份人好叻亦好攻心,我比較直d,所以我好怕同佢有接觸。

一直到依家,每次99一打電話來,不知為何,我個心好怕,唔敢接佢電話,唔知佢又想我做咩,訊息還好,可以慢慢諗清楚先覆。電話真係驚驚。

唉。。。。。。。。
頭像
栗子媽媽

2013 YMCA's supporter (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)

叉燒飽組

文章栗子媽媽 » 23 7月 2013 18:06

黃家小新抱 寫:yummy" yummy" 我同我99關係好差~~個故事好長~~

黃家嫂,我都差不多,雖然同99關係未至於好差,不過都好疏離有心病,唉,又係一個十匹布長的故事,千絲萬縷,纏擾不清,曾經諗過離開老公去逃避個99。。。。。。
頭像
栗子媽媽

2013 YMCA's supporter (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)

叉燒飽組

文章Jack » 23 7月 2013 23:17

其實會唔有人將婆媳問題放大咗嚟睇。我同6299都好好,我都脾氣大但唔會亂發,可能係人大咗包容自然高咗。而家見到呢版暫時好欣賞,因為起碼唔會有茶客日日數臭長輩繼而引發駡戰。
頭像
Jack

版主

上一頁下一頁

回到 四大長老