唔通上呢度既人都同四大長佬關係好好

分享與四大長老的樂與怒,甜同酸

版主: 姥姥, randyboggs, Bella

唔通上呢度既人都同四大長佬關係好好

文章ANDREWTSANG908 » 17 7月 2013 20:53

呢度好幾日都無人入黎呻,唔通呢度既人都咁幸福,無婆媳問題?
頭像
ANDREWTSANG908

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
我愛祖父母章 (1) Thank you (1) Positive Power (1) Big Hug (1)
monster (1) Xmas1 (1) Sponsor (1)

4,188

叉燒飽組

Share this Topic

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg Share on Google+ Google+

Re: 唔通上呢度既人都同四大長佬關係好好

文章姥姥 » 17 7月 2013 21:08

laugh" 我未有………
頭像
姥姥

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)

版主

文章Luckyme » 17 7月 2013 23:05

ANDREWTSANG908 寫:呢度好幾日都無人入黎呻,唔通呢度既人都咁幸福,無婆媳問題?

人與人既相處一定有磨擦架。其實老土d講,試下當62,99係自己父母。記住退一步海闊天空,關係會好好多。
要懷著一顆懂得感恩的心~~
頭像
Luckyme

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) Thank you (1)
Big Hug (1) blessing (1) Sponsor (1)

大飽組

文章Lihoma » 17 7月 2013 23:06

ANDREWTSANG908 寫:呢度好幾日都無人入黎呻,唔通呢度既人都咁幸福,無婆媳問題?

咁我都算好彩, 我同老爺奶奶相處無乜問題, 佢哋對我算幾好, 可能唔同住又唔常見, 係會好D啩~
頭像
Lihoma

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1)
monster (1) blessing (1)

1,905

咸水角組

文章bananamom » 17 7月 2013 23:11

我冇乜好呻,因為冇期望冇失望。

不代表關係好,只是唔好提啦咁的感覺
頭像
bananamom

Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) Blogger (1)
2013 YMCA's supporter (1) super hero (1) Positive Power (1) Big Hug (1)
monster (1) You cutie (1) xmas2 (1) Sponsor (1)

3,297

鮮蝦腐皮卷組

文章ANDREWTSANG908 » 17 7月 2013 23:38

曾經嘗試好似你咁諗去對待佢地,可惜只得到無情既對待,之後只會淡如水既方式面對佢地
Luckyme 寫:

人與人既相處一定有磨擦架。其實老土d講,試下當62,99係自己父母。記住退一步海闊天空,關係會好好多。
最後由 ANDREWTSANG908 於 18 7月 2013 00:12 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像

我愛祖父母章 (1) Thank you (1) Positive Power (1) Big Hug (1)
monster (1) Xmas1 (1) Sponsor (1)

4,188

叉燒飽組

文章rilley » 18 7月 2013 00:07

我好慶幸唔係同老爺奶奶住,佢地一個月都見唔到一次,我唔會主動見,等老公出聲我應酬下,帶仔仔去見下佢地,佢地一家會當睇我唔到,但我好樂意做透明人,唔洗理佢地,樂得清閒。
媽媽爸爸佢地都算開通,無事都唔會煩我地後生。因為住得近,我經常返去痴餐,佢地就忙於俾個孫玩:D,每次返到娘家,我都好舒服,好唔想走。
頭像
rilley

Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1)

咸水角組

文章rilley » 18 7月 2013 00:11

[quote="ANDREWTSANG908"]曾經嘗試好似你咁諗去對待佢地,可行惜只得到無情既對待,之後只會淡如水既方式面對佢地[quote="Luckyme"]

我做唔到當佢地係父母,我只會保持應有既禮貌,入屋叫人,叫完就算。
唔會特別關心。
頭像
rilley

咸水角組

文章ANDREWTSANG908 » 18 7月 2013 00:15

有娘家可以返真係好好多!
rilley 寫:我好慶幸唔係同老爺奶奶住,佢地一個月都見唔到一次,我唔會主動見,等老公出聲我應酬下,帶仔仔去見下佢地,佢地一家會當睇我唔到,但我好樂意做透明人,唔洗理佢地,樂得清閒。
媽媽爸爸佢地都算開通,無事都唔會煩我地後生。因為住得近,我經常返去痴餐,佢地就忙於俾個孫玩:D,每次返到娘家,我都好舒服,好唔想走。
頭像

4,188

叉燒飽組

文章hin080908 » 22 7月 2013 11:32

關係唔算特別好, 但係都OK啦. 但好討厭暑假囉, 唔想個囝成日跟佢, 但又無辦法, 我又要返工, 老公返工之餘又要兼職. 我都要兼職, 搞到無晒時間
頭像
hin080908

我愛祖父母章 (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)
blessing (1) xmas4 (1)

大飽組

下一頁

回到 四大長老