唔通上呢度既人都同四大長佬關係好好

分享與四大長老的樂與怒,甜同酸

版主: 姥姥, randyboggs, Bella

Re: 唔通上呢度既人都同四大長佬關係好好

文章ANDREWTSANG908 » 26 7月 2013 11:50

黃家小新抱 寫:
yummy" 追哂你同其他JM 留言~~你真係好心地~!!有時記住做人係為自己架~! 唔好成日覺得嗰個係C6阿媽~所以你做唔到個人硬D 呢~家吓又唔係叫你斬佢~~殺佢~~只係叫自己唔駛應酬佢之嘛~~~算係咩壞事吖~最緊要係自己開心架咋~!
我唔多喺我C6面前數我99架~就算數~我都係告枕頭狀架咋~!做弱者~!我99敗筆咗就係佢咬住我唔放~而我就選擇做弱者~唔同佢硬碰~!耐咗..就全家都覺得99衰..慘嗰個係新抱架咋~!
為咗個99 放棄個對自己好的老公邊值得吖~!! RELAX!~~~~~唔開心同朋友傾吓~上黎訴吓~唔好屈住屈住呀!~~

高招 happy"
頭像
ANDREWTSANG908

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
我愛祖父母章 (1) Thank you (1) Positive Power (1) Big Hug (1)
monster (1) Xmas1 (1) Sponsor (1)

4,177

叉燒飽組

Share this Topic

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg Share on Google+ Google+

文章栗子媽媽 » 26 7月 2013 17:00

黃家小新抱 寫:
yummy" 追哂你同其他JM 留言~~你真係好心地~!!有時記住做人係為自己架~! 唔好成日覺得嗰個係C6阿媽~所以你做唔到個人硬D 呢~家吓又唔係叫你斬佢~~殺佢~~只係叫自己唔駛應酬佢之嘛~~~算係咩壞事吖~最緊要係自己開心架咋~!
我唔多喺我C6面前數我99架~就算數~我都係告枕頭狀架咋~!做弱者~!我99敗筆咗就係佢咬住我唔放~而我就選擇做弱者~唔同佢硬碰~!耐咗..就全家都覺得99衰..慘嗰個係新抱架咋~!
為咗個99 放棄個對自己好的老公邊值得吖~!! RELAX!~~~~~唔開心同朋友傾吓~上黎訴吓~唔好屈住屈住呀!~~

真係估唔到喺呢度竟然可以將呢d心底話講出來,因為如果係第二個討論區必定會俾人圍剿,d人實會鬧係衰新抱咁樣對99,所以好彩仲有你同另一位有類似經歷姊妹支持我,明白我心情,咁先可以呻下咋。

不過我同99始終有過融洽的過去,而且99亦不是好衰,都有對我好過,加上我62未夠50歲就過身,雖然62有錢留低,而個陣姑奶同老公都有十幾歲,但始終99都算係寡母婆,所以亦唔想做得太絕同令老公難受,所以自己唯有忍,忍,忍,好在依家總算有個平台俾我呻下同聽下意見,謝謝你們!!
頭像
栗子媽媽

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
2013 YMCA's supporter (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)
blessing (1) xmas4 (1)

叉燒飽組

文章栗子媽媽 » 26 7月 2013 17:05

ANDREWTSANG908 寫:高招 happy"

同意,呢招係高,不過唔係人人做到,好似我咁成日衰衝動衰無智慧,所以99就食住上。
頭像
栗子媽媽

2013 YMCA's supporter (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)

叉燒飽組

文章ANDREWTSANG908 » 26 7月 2013 21:47

nainaitze 寫:

同意,呢招係高,不過唔係人人做到,好似我咁成日衰衝動衰無智慧,所以99就食住上。

我性格太直, 用唔黎
頭像

我愛祖父母章 (1) Thank you (1) Positive Power (1) Big Hug (1)
monster (1) Xmas1 (1) Sponsor (1)

4,177

叉燒飽組

文章bananamom » 31 7月 2013 17:49

特登過來睇睇
頭像
bananamom

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) Blogger (1)
2013 YMCA's supporter (1) super hero (1) Positive Power (1) Big Hug (1)
monster (1) You cutie (1) xmas2 (1) Sponsor (1)

3,296

鮮蝦腐皮卷組

文章bananamom » 31 7月 2013 18:01

嘩!
一句到尾,如果大家搵唔到辨法相處,就唔好再見了。我知難做,但冇計,唔好討佢厭,所以費時見
頭像
bananamom

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) Blogger (1)
2013 YMCA's supporter (1) super hero (1) Positive Power (1) Big Hug (1)
monster (1) You cutie (1) xmas2 (1) Sponsor (1)

3,296

鮮蝦腐皮卷組

文章栗子媽媽 » 01 8月 2013 18:44

bananamom 寫:嘩!
一句到尾,如果大家搵唔到辨法相處,就唔好再見了。我知難做,但冇計,唔好討佢厭,所以費時見

有時我情願同99有一次正面衝突,因為咁我就可以消失,但有d人高章攻心計,燎起火頭,跟著收拾唔到,見勢色唔對就扮可憐扮委屈,以退為進,實則笑裏藏刀。
頭像
栗子媽媽

叉燒飽組

文章ANDREWTSANG908 » 02 8月 2013 08:30

nainaitze 寫:

有時我情願同99有一次正面衝突,因為咁我就可以消失,但有d人高章攻心計,燎起火頭,跟著收拾唔到,見勢色唔對就扮可憐扮委屈,以退為進,實則笑裏藏刀。

我奶奶呢招係強項,仲要加多招群眾施壓,逼你妥協
頭像

4,177

叉燒飽組

文章krauterweiblein » 23 8月 2013 16:15

我老爺已仙遊,我當佢阿媽死左。冇咩好講
為何你要給我不能被理解的愛、令我喘不過氣來。莊子曰意有所至、而愛有所亡。
頭像
krauterweiblein

Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1)

大飽組

上一頁

回到 四大長老