今日早餐

分享正面,鼓勵性,觸動人心, 發人心省嘅好文章,給大家支持加油.

版主: 小魔女

今日早餐

文章栗子媽媽 » 04 12月 2017 08:21

依家坐低咗喺super sandwiches,對住份早餐,食唔落,哭了 。

今日2017年12月4號,早上5點9起身,6點半出門口,為嘅係去九龍塘親身交求位信俾某小學校長。

結果,我7點8去到九龍塘,我都係決定唔喺上學時段去撞校長,於是坐低食個早餐,我等9點鐘先去,見唔
見到校長都重要了,我盡咗力做,無悔。

真心覺得好攰好氣餒,唔知自己為咩搞到咁圖檔
頭像
栗子媽媽

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
2013 YMCA's supporter (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)
blessing (1) xmas4 (1)

叉燒飽組

Share this Topic

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg Share on Google+ Google+

Re: 今日早餐

文章heffalumpiglet » 04 12月 2017 08:28

加油呀! 已經有一個offer喺手,其實自己已經可以唔需要咁辛苦
頭像
heffalumpiglet

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) 2013 YMCA's supporter (1) super hero (1)
Thank you (1) Big Hug (1) Heartful (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) xmas2 (1)

鮮蝦腐皮卷組

文章栗子媽媽 » 04 12月 2017 08:34

早晨超人媽,其實個offer 真係唔太理想,第二年嘅新校,各方面都麻麻地,不過勝在易入,有個後備,而且我唔想親身交信,不過老公話試吓無妨,但佢呢兩日公司有事都行唔開,所以叫我去交。

呢排旁人總係同你講,讀咩學校都一樣啫,你仔係好嘅,去到邊都一樣,係你過唔到自己嗰關啫,小朋友對讀邊間學校唔會有咩想法,講到係你自己攞苦嚟辛,多多要求咁。

事實根本就係唔一樣,大家知道嘅,全部低質大陸人嘅學校同有篩選過學生嘅學校又點可能一樣呀…

但我心好攰,真係唔想解釋。。。。
頭像
栗子媽媽

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
2013 YMCA's supporter (1) Thank you (1) Big Hug (1) monster (1)

叉燒飽組

文章i m not 33b » 04 12月 2017 08:35

明白 升讀一間好學校好重要
也不要迫得自己太緊

仔仔好多謝有你這個媽媽 為佢咁樣付出

飲杯甜啲既野 保持自己有足夠糖份
唔好緊張到見暈
頭像
i m not 33b

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1)
blessing (1) big spender (1) xmas2 (1)

25,148

鵝肝蝦餃組

文章栗子媽媽 » 04 12月 2017 08:40

i m not 33b 寫:明白 升讀一間好學校好重要
也不要迫得自己太緊

仔仔好多謝有你這個媽媽 為佢咁樣付出

飲杯甜啲既野 保持自己有足夠糖份
唔好緊張到見暈
多謝33,真係忍唔住喺餐廳度喊,真係攰 。

另外份早餐真係食唔落,食咗啲,我見啲姐姐行嚟行去收嘢,我自己覺得好唔好意思,好浪費,依家去埋廁所就過去學校了,多謝你哋。
頭像
栗子媽媽

叉燒飽組

文章i m not 33b » 04 12月 2017 08:41

加油
頭像
i m not 33b

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Thank you (1) Big Hug (1)
blessing (1) big spender (1) xmas2 (1)

25,148

鵝肝蝦餃組

文章栗子媽媽 » 04 12月 2017 09:05

交咗去學校,見唔到校長,職員話代擺低就可以了,盡咗力,放下一件心事。
頭像
栗子媽媽

叉燒飽組

文章i m not 33b » 04 12月 2017 09:29

快d去食番個真早餐啦!
頭像
i m not 33b

25,148

鵝肝蝦餃組

文章adele » 04 12月 2017 11:37

盡過力,就是給自己做了個交代

支持你呀!
頭像
adele

Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Chef (1) 我愛祖父母章 (1)
Blogger (1) Thank you (1) Positive Power (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) big saver (1) xmas4 (1)
Sponsor (1)

8,695

蘿蔔糕組

文章heffalumpiglet » 04 12月 2017 13:33

栗子媽媽 寫:早晨超人媽,其實個offer 真係唔太理想,第二年嘅新校,各方面都麻麻地,不過勝在易入,有個後備,而且我唔想親身交信,不過老公話試吓無妨,但佢呢兩日公司有事都行唔開,所以叫我去交。

呢排旁人總係同你講,讀咩學校都一樣啫,你仔係好嘅,去到邊都一樣,係你過唔到自己嗰關啫,小朋友對讀邊間學校唔會有咩想法,講到係你自己攞苦嚟辛,多多要求咁。

事實根本就係唔一樣,大家知道嘅,全部低質大陸人嘅學校同有篩選過學生嘅學校又點可能一樣呀…

但我心好攰,真係唔想解釋。。。。
最緊要自己做咗無悔無憾,我當時都係怕咗大量跨境童,所以唔會揀天水圍、元朗、屯門,唔好諗住報私校或直資咪得囉,天水圍李宗德小學,去面試一半係跨境童,大把強國人都寧願比錢落嚟爭學位。

加油呀!
頭像
heffalumpiglet

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) 2013 YMCA's supporter (1) super hero (1)
Thank you (1) Big Hug (1) Heartful (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) xmas2 (1)

鮮蝦腐皮卷組

下一頁

回到 心靈加油站