我就黎爆炸!

版主: 姥姥, Bella

我就黎爆炸!

文章adele » 16 5月 2014 23:57

我呢三個星期差不多晚晚為左個老公夜返而發癲!

我脾氣唔係好又唔忍得乜都要爆出黎無可能屈住唔出聲!

隔兩晚就一鬧,係得我鬧佢唔出聲,我真係忍無可忍!

佢係因為返工而收咁夜,但佢嘅工作係可以自行安排!
頭像
adele

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Chef (1) 我愛祖父母章 (1)
Blogger (1) Thank you (1) Positive Power (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) big saver (1) xmas4 (1)
Sponsor (1)

8,695

蘿蔔糕組

Share this Topic

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg Share on Google+ Google+

Re: 我就黎爆炸!

文章adele » 17 5月 2014 00:01

佢再係咁落去,我會叫佢返佢媽度住!我唔想搞到自己好似痴線咁佢未返到黎就不段自己同自己講粗口係咁鬧!佢返到黎我就唔講粗口!

我真係就黎屈到有病!!!
頭像
adele

first 100 members (1) first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1)
Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Chef (1) 我愛祖父母章 (1)
Blogger (1) Thank you (1) Positive Power (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) big saver (1) xmas4 (1)
Sponsor (1)

8,695

蘿蔔糕組

文章heffalumpiglet » 17 5月 2014 00:07

咁點解工作要咁夜呢?既然可以自行安排。
頭像
heffalumpiglet

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) 2013 YMCA's supporter (1) super hero (1)
Thank you (1) Big Hug (1) Heartful (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) xmas2 (1)

鮮蝦腐皮卷組

文章heffalumpiglet » 17 5月 2014 00:09

妳係ftm ? 有無同佢傾吓,無理由晚晚都夜,公司唔夠人手要向上反映,如果係工作量過多咪唔好攬咁多嘢上身囉,返工唔係賣身,最怕影響家庭時就係佢一手拆散
頭像

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) Dragonboat Festival 2013 (1)
xmas 2013 (1) 我愛祖父母章 (1) 2013 YMCA's supporter (1) super hero (1)
Thank you (1) Big Hug (1) Heartful (1) monster (1)
blessing (1) You cutie (1) xmas2 (1)

鮮蝦腐皮卷組

文章adele » 17 5月 2014 00:51

超人媽,佢揸車揾食,自己生意,多勞多得果d。手停就囗停呢d我全部理解囉!佢淨係成日話襯後生揾多d,一星期開足七日,係星期六日先會一齊食飯,唔係我大半年前嬲左佢幾日佢都唔會最少一個月留一、兩個星期日部我同個女

我久唔久就出聲我話到你揾到錢分分鐘無左我同個女!

頭先返到黎,佢即死去沖涼又即瞓!應該係怕我炸佢!

今晚夜返因為佢行紅隧,佢話平d喎!跟佢佢頭先一返黎我就叫佢賣走其中一架車,你比少左個車位拎去行東隧都夠cover啦!再唔係要平就咪鬼揸車過海搭mtr去對面海拎工作車!
頭像
adele

Sponsor (1)

8,695

蘿蔔糕組

文章ANDREWTSANG908 » 17 5月 2014 01:52

adele 寫:超人媽,佢揸車揾食,自己生意,多勞多得果d。手停就囗停呢d我全部理解囉!佢淨係成日話襯後生揾多d,一星期開足七日,係星期六日先會一齊食飯,唔係我大半年前嬲左佢幾日佢都唔會最少一個月留一、兩個星期日部我同個女

今晚夜返因為佢行紅隧,佢話平d喎!跟佢佢頭先一返黎我就叫佢賣走其中一架車,你比少左個車位拎去行東隧都夠cover啦!再唔係要平就咪鬼揸車過海搭mtr去對面海拎工作車!

好少人再查另一架車去攞車開工!如果我老公有你老公咁好生意就好囉
頭像
ANDREWTSANG908

first 350 members (1) first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1)
我愛祖父母章 (1) Thank you (1) Positive Power (1) Big Hug (1)
monster (1) Xmas1 (1) Sponsor (1)

4,188

叉燒飽組

文章heffalumpiglet » 17 5月 2014 09:09

adele 寫:超人媽,佢揸車揾食,自己生意,多勞多得果d。手停就囗停呢d我全部理解囉!佢淨係成日話襯後生揾多d,一星期開足七日,係星期六日先會一齊食飯,唔係我大半年前嬲左佢幾日佢都唔會最少一個月留一、兩個星期日部我同個女

我公司個運輸哥仔又係好勤力,有單即接,佢有3個小朋友,太太都忙,但佢兩公婆都好錫小朋友盡量早放工返屋企陪他們,星期日一定唔接job。 掛住揾錢而疏忽家庭係最唔精明,將老婆&女掉低喺屋企,比佢揾到幾多錢都好,家庭生活係可以改善,但已經唔係一個開心嘅家庭。
頭像

鮮蝦腐皮卷組

Re: 回覆: 我就黎爆炸!

文章師太 » 17 5月 2014 10:22

adele 寫:我呢三個星期差不多晚晚為左個老公夜返而發癲!

我有個朋友個老公。係揸中港貨櫃車的。每日早上5點出門。晚上10點番。他不在家開餐。三餐響街食。湯都唔使預佢。朋友同個仔兩個食飯。我問朋友。佢老公有冇休息?佢話有。年初一果日囉。我住佢樓下。應該冇見過佢老公都好幾年。時間唔岩撞唔到。以前佢老公都會間中休息。以前揸中港貨櫃車好搵呱。而家公司轉左時薪。口停手停。佢老婆都係1日見唔夠佢7粒鍾。佢番黎就沖涼瞓覺。但就一定晚晚番屋企瞓。有家用比足。額外要錢就咪問佢。朋友呢十幾年就幫人湊bb幫補下咁啦。個仔二十零。hea番學。都唔係讀書。又唔肯番全職工。又得一個仔。朋友唯有死頂。
金也空,銀也空,死後何曾在手中。
妻也空,子也空,黃泉路上不相逢。
田也空,地也空,換過多少主人翁。
名也空,利也空,轉眼荒郊土一封。
頭像
師太

first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1) Thank you (1)
Positive Power (1) Big Hug (1) monster (1) blessing (1)
You cutie (1) xmas3 (1)

燒賣組

Re: 回覆: 我就黎爆炸!

文章師太 » 17 5月 2014 10:24

adele 寫:我呢三個星期差不多晚晚為左個老公夜返而發癲!

我有個朋友個老公。係揸中港貨櫃車的。每日早上5點出門。晚上10點番。他不在家開餐。三餐響街食。湯都唔使預佢。朋友同個仔兩個食飯。我問朋友。佢老公有冇休息?佢話有。年初一果日囉。年初二開工。我話新年周圍休息。邊有貨送架。朋友話唔理佢咁多。亦唔知佢老公咁多。我住佢樓下。應該冇見過佢老公都好幾年。可能時間唔岩撞唔到。以前佢老公都會間中休息。以前揸中港貨櫃車好搵呱。而家公司轉左時薪。口停手停。佢老婆都係1日見唔夠佢7粒鍾鐘。佢番黎就沖涼瞓覺。但就一定晚晚番屋企瞓。有家用比足。額外要錢就咪問佢。朋友呢十幾年就幫人湊bb幫補下咁啦。個仔二十零歲。hea番學。都唔係讀書既。又唔肯番全職工。冇學壞。但懶。朋友又得一個仔。朋友唯有死頂。
金也空,銀也空,死後何曾在手中。
妻也空,子也空,黃泉路上不相逢。
田也空,地也空,換過多少主人翁。
名也空,利也空,轉眼荒郊土一封。
頭像
師太

first 700 members (1) 1st anniversary (1) xmas 2013 (1) Thank you (1)
Positive Power (1) Big Hug (1) monster (1) blessing (1)
You cutie (1) xmas3 (1)

燒賣組

文章blue » 17 5月 2014 10:35

其實有時男人想法好簡單,想後生搵多個錢,想屋企人生活過得好d。但佢地可能冇留意到原來屋企人需要佢的陪伴多於金錢。

唔好鬧交,心平氣和傾下,你擔心佢辛苦,而且小朋友都想有時候同爸爸傾下玩下,睇下可唔可以一星期收早一晚。慢慢傾,次次見親都鬧,個男人都唔好受,總會有意冇意唔想返屋企。

而你都盡量放鬆心情,睇下點可以suppprt到佢,其實大家都為左頭家,想大家好的,只係著眼的地方唔同。加油!
I am what I am, simply me!
頭像
blue

Dragonboat Festival 2013 (1) xmas 2013 (1) Blogger (1) 2013 YMCA's supporter (1)
Thank you (1) Positive Power (1) Big Hug (1) blessing (1)
xmas2 (1) Sponsor (1)

16,019

鵝肝蝦餃組

下一頁

回到 感情生活